A16 Rotterdam

Alles over de nieuwe snelweg en de plannen van het Lage Bergsche Bos. Hoe gaat de weg lopen door het Lage Bergsche Bos? Welke activiteiten komen er op korte termijn aan.


Grondwater en Paalrot

Alles over de activiteiten van de commissie grondwater in de Oud Hillegersberg en Molenlaankwartier. Zie rechts in het submenu ook de documenten die hierover geschreven zijn.


Nieuws over grondwater

In deze rubriek wordt melding gedaan van actuele activiteiten van de commissie grondwater Hillegersberg. In 2016 wordt gewerkt naar het eind doel: een overeenkomst met gemeente en hoogheemraadschap over de te nemen maatregelen ter voorkoming van paalrot door grondwaterherstel.


Rapporten

Op deze pagina treft u alle rapporten aan over het voorkomen van paalrot door grondwaterherstel.

De rapporten besteden aandacht aan de grondwaterstandsproblematiek in de wijken Oud Hillegersberg en Kleiwegkwartier met speciale aandacht voor de Graven- en Bloemenbuurt. Twee gerenommeerde bureaus hebben een review gegeven op het rapport over Graven- en Bloemenbuurt.


Voortgangsrapportages

Op deze pagina treft u alle voortgansrapporten aan over het voorkomen van paalrot door grondwaterherstel.

Het bewonersinitiatief Voorkomen van paalrot is gefinancierd door de gemeente Rotterdam en enkele sponsoren. Het bewonersinitiatief loopt in 2015 en 2016. Halfjaarlijks vindt er ter verantwoording verslaglegging plaats.


Adviezen aan bewoners

Op deze pagina treft u alle adviezen aan over het voorkomen van paalrot door grondwaterherstel.

Naast overheden kunnen bewoners ook zelf maatregelen treffen. Hiertoe zijn twee adviezen opgesteld: hoe zelf te meten hoe het met het grondwater en eigen fundering is gesteld en hoe hemelwater kan worden afgekoppeld naar de bodem.


PowerPoint Presentaties

Op deze pagina treft u alle inhoudelijke presentaties aan over het voorkomen van paalrot door grondwaterherstel.

In de loop van de tijd zijn er diverse presentaties gegeven over het grondwater in Oud Hillegersberg en Kleiwegkwartier. De oudste dateert van 2008, het jar dat de grondwaterzorgplicht in werking trad.


Inspreken bij gemeente en waterschap

Op deze pagina treft u alle inspreken bij gemeente en waterschap aan over het voorkomen van paalrot door grondwaterherstel.

De commissie heeft diverse malen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de volksvertegenwoordiging op de hoogte te stellen van de problematiek grondwater en paalrot. Dit is met succes verlopen, de impressies van de diverse bijeenkomsten zijn hier te vinden.


Wethoudersbrieven

Op deze pagina treft u alle wethoudersbrieven aan over het voorkomen van paalrot door grondwaterherstel.

Toezeggingen van wethouders aangaande diverse te nemen maatregelen gericht op grondwaterherstel zijn vastgelegd in diverse brieven.


Vliegverkeer

Voor velen is het nog steeds vliegveld Zestienhoven. Alles over Rotterdam The Hague Airport (RTHA), het luchthavenbesluit en de toekomstplannen. Wat gaat dit inhouden, wat betekent dit voor onze buurt?


Geluid & Lucht

Alles over het Luchtmeetnet Hillegersberg - Schiebroek. Wat betekent dit voor onze buurt? Je leest het allemaal in deze rubriek.


In de wijk

Volg hier het laatste nieuws, de agenda met de activiteiten van de wijk en algemene informatie. Organiseert u zelf een activiteit mail het ons en dan plaatsen wij het op de site. email:


Zaterdag 23 november komt Sinterklaas naar het Plein Beethovensingel. Dit betekent feest! Vanaf 12.30 uur zal er een springkussen zijn. Om 13.30 start het programma op het podium met Clown Flap en JLee Dance

Om 14.00 uur zitten wij met spanning te wachten op de aankomst van de Sint. Ga met Sinterklaas op de foto en geef hem een handje! En natuurlijk hebben de pieten heerlijke pepernoten mee.

Het programma
12.30 uur: Springkussen
13.30 uur: Clown Flap
13.45 uur: Dansoptreden JLee Dance
14.00 uur: Aankomst Sinterklaas + prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd.
16.00 uur: Einde.

Vanaf maandag kunnen de kinderen meedoen aan de kleurplatenwedstrijd. Je kunt de kleurplaten ophalen in alle winkels van Het Plein Beethovensingel. Lever je kleurplaat voor 22 november in bij Haircompany, Cosmo, Maestro of de apotheek. Ontvang een heerlijke sint traktatie en maak kans op leuke prijzen!

Kom jij de Sint en zijn Pieten welkom heten op Het Plein Beethovensingel? We maken er zoals elk jaar weer een swingend feest van.

InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians