Van varen over de baren naar schrijven en blijven

In de Borchsatelaan woont een schrijfster.

Van jongs af aan is zij bezig met schrijven. In haar jeugd voer zij met haar vader mee op vracht- en containerschepen over de baren van onmetelijke oceanen en zwoele zeeën.

Onderweg zag zij vliegende vissen, vuurvissen, dolfijnen en walvissen. Ze kwam in contact met vreemde culturen in Indonesië, Japan, Korea, Zuid-Afrika, Egypte en Scandinavië. Ze slenterde door de centra en over de markten van vele havens, zoals Singapore, Hongkong, Hamburg, Bremen, Antwerpen, Le Havre en Marseille. Zij documenteerde haar reizen in de vorm van uitgebreide dag- en plakboeken. Stapels herinneringen, die zij kan doen herleven door de boeken opnieuw te lezen en te bekijken. Haar verbeelding is door het reizen vergroot. Deze creatieve geest heeft haar in haar latere leven niet meer losgelaten. Ze benut deze nu door het schrijven van gedichten, kinderverhalen en persoonlijke verhalen over mensen, over u soms?

Met persoonlijke herinneringen en anekdotes. Met foto’s en tekeningen. Met bijzondere gebeurtenissen uit uw leven. Door die te verzamelen ontstaat een levensportret. U kunt het in boekvorm laten uitbrengen.

Voor u als werkgever kunt u een boek laten schrijven over uw werknemer die jubileert of met pensioen gaat. Is dat geen leuk en persoonlijk afscheidscadeau? Het is onnodig om een avontuurlijk leven of een ambitieuze carrière gehad te hebben. Juist de details over vroeger en de persoonlijke anekdotes van familieleden of collega’s geven kleur aan het verhaal. Zij vertellen hoe u als kind of jong volwassene was. Hoe u handelde als jonge werknemer bij het bedrijf. Het verhaal wat hieruit voortvloeit geeft een levensgeschiedenis weer. De schrijfster luistert en verwoordt uw verhaal.

U kunt ook zelf uw eigen levensboek of herinneringsboek schrijven. Wilt u daarbij begeleiding voor de voortgang van het schrijfproces? Wilt u de tekst laten redigeren of de opmaak van het boek uit handen geven? U maakt daarin zelf een keuze. Het eindresultaat is een waardevolle en blijvende herinnering, die keer op keer kan worden herlezen.
Verwoorden logo klein

Want wie schrijft die blijft, nietwaar?
Ga naar www.verwoorden.com en lees meer over de mogelijkheden.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians