Agenda gebiedscommissie over A13/16 bekend

De agenda met bijbehorende stukken voor de komende vergadering van gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek is bekend. Die gaat dinsdag 26 mei onder meer over de nieuwe verbinding A13/16. De vergadering staat onder leiding van de nieuwe voorzitter, Henk Kamps (GroenLinks).

Bij de behandeling van de A13/A16 komen de brief van de wethouder P. Langenberg en het conceptadvies van de gebiedscommissie ter sprake. Tot de onderwerpen in die documenten behoren het superstille asfalt van de nieuwe verbinding en de gevolgen voor het Lage Bergse Bos.

Rijkswaterstaat heeft recent nieuwe documenten over het project geplaatst op de eigen site. Daarnaast zijn teleurgestelde betrokkenen een actie gestart op internet. Het gaat om een petitie waarin voor meer geld, tijd en participatie wordt gepleit.

Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek heeft in het proces een adviserende rol aan de gemeente. De commissie zelf beleeft roerige tijden omdat de vorige voorzitter, Jaco de Hoog (VVD), moest opstappen. De Hoog stelt het slachtoffer te zijn van een politieke afrekening, zegt hij in het AD van zaterdag 16 mei. De van vicevoorzitter tot voorzitter gepromoveerde Kamps ziet dat anders: ,,De Hoog beschikt niet over de juiste kwaliteiten om leiding te geven aan een gebiedscommissie.''

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares